Kyttääjät

Kyttääjien historiaa

Alla näkyvä informaatio on kerätty alkuperäiseltä Kyttaajat.net-sivustolta.

Kyttaajat.net muuttuu maksulliseksi

15.1.2003 lähtien Kyttaajat.net muuttuu maksulliseksi palveluksi. 83 euron (n. 494 mk) suuruisia kuukausimaksuja keräävät ovelta ovelle kiertävät lupamaksuviranomaiset. Maksu kerätään kaikilta, joiden asunnosta löytyy Internet-yhteys. Valvontaa helpottavat yhdistyksen laajat ennakkotiedot Suomen kerrostaloasukkaiden yksityiselämästä.

Jotkut Internetin käyttäjät eivät Kyttaajat.net-palvelua seuraa. Kuukausimaksu joudutaan kuitenkin perimään varmuuden vuoksi kaikilta ainakin siihen asti, että sisäministeri Ville Itälän (kok) visioima tietoverkon sisällön valikoiva sensurointi tulee teknisesti mahdolliseksi.

Kulut saatava peittoon

Tämä ei ole varsinainen muutos, kysymys on vain rahoitusmallista, kertoo Etelä-Suomen Kerrostalokyttääjät ry:n WWW-vastaava Tatu Sarveis. Ensinnäkin tietokoneet ovat erittäin kalliita laitteita. Niiden käyttäminenkään ei ole ilmaista, sähkön hinta on juuri noussut. Joskus päivittäessämme sivuja joudumme juomaan kahvia, ja sekin maksaa.

Sarveis selittää, että lupamaksut ovat pitkällä tähtäimellä yleisön etu, sillä hinta takaa palvelun laadun. Siksi on oikeudenmukaista, että maksun joutuvat suorittamaan tasapuolisesti kaikki Internetin käyttäjät. Nekin, jotka ovat kanssamme eri mieltä, rahoittavat WWW-sivujemme muodossa yleistä sananvapautta. Se on hyödyksi heillekin.

Kuukausimaksu mukana yhtiövastikkeessa

Lupamaksujen keräämisestä kotirauhalle aiheutuvat häiriöt saattavat ensi kuulemalta huolestuttaa, mutta tämä haitta pyritään ehkäisemään ennalta. Etelä-Suomen Kerrostalokyttääjät ry on jo laatinut lukuisia erillissopimuksia eri taloyhtiöiden kanssa, ja suurin osa kerrostaloasunnoista tulee maksamaan Kyttaajat.netin käyttömaksun yhtiövastikkeessa, jolloin maksunkerääjien käyntejä ei tarvita. Esimerkiksi 300 euron kuukausittaiseen vastikkeeseen tulee vain noin 28 %:n korotus.

Monet Suomen suurimmista verkkomedioista, kuten Nelonen, Sonera Plaza ja Helsingin Sanomat, ovat kiitelleet kuukausimaksujärjestelmää. Harkitsemme samankaltaista järjestelyä ja neuvottelemme Kyttääjien kanssa yhteisten lupatarkastajien käyttämisestä, kertoo Kalevi Apukoira Helsingin Sanomien verkkoliitteestä.


© Kyttääjät 2019. Tässä on melkein pakollinen pieni präntti. Itsestäänselvyyksiä. Osa oikeuksista pidätetään ja osa muuten pidätetään muuten vain (yleensä silloin jos ei osata olla ihmisiksi). Palveluntarjoaja ei vastaa tietojen paikkansapitävyydestä. Jos huomaat tiedoissa puutteita, otahan yhteyttä jotenkin — mieluiten palautelomakkeella.
Otamme mielellämme vastaan kommentteja ja ehdotuksia.