Kyttääjät

Kyttääjien historiaa

Alla näkyvä informaatio on kerätty alkuperäiseltä Kyttaajat.net-sivustolta.

Lehtipuhaltimet — siunaus vai kirous?

Kuten tunnettua, säntilliset isännöintitoimistot ja huoltoyhtiöt/siivousyhtiöt ovat kyttääjien parhaita ystäviä. Toisinaan käy silti niin, että vastuuttomat häiriöt asuinympäristössä johtuvatkin näiden tahojen puutteellisesti järjestetystä toiminnasta. Esimerkkejä tällaisista laiminlyönneistä ovat epäyhtenäisesti auratut pihat ja vuokra-asukkaiden käytösrikkeiden katsominen läpi sormien.

Erityistä keskustelua on herättänyt lehtipuhaltimien käyttöön liittyvä normisto.

Oikein käytettynä lehtipuhallin on siistin taloyhtiön perusväline: kun huoltomies tekee syksyisin 3-4 pihakierrosta päivässä, ei yksikään lehmuksenlehti jää tahraamaan tasaista asfalttia. Kuvassa Husqvarnan 26.9-sylinterinen 225HBV.

Epätäsmälliset käyttäjät voivat kuitenkin aiheuttaa polttomoottorikäyttöisellä lehtipuhaltimella suurta mielipahaa taloyhtiön aktivisteille. Sovitusta siivousajasta poikkeaminen, esimerkiksi 5 minuuttia etuajassa alkava puhaltaminen, tärvelee radion aamu-uutisen kuuntelun ja häiritsee kahvinkeittoa. Pahimmassa tapauksessa huoltoyhtiön henkilökunta ei noudata minkäänlaista tiedossa olevaa aikataulua.

Liian varhain tapahtuvalla äänekäällä siivoustoiminnalla on myös vakava sivuvaikutus: se saattaa saada mahdolliset epäsäännöllistä elämää viettävät vuokra-asukkaat suhtautumaan ylimalkaan entistä kielteisemmin kiinteistön puhtaanapitoon.

Tilanteen korjaamiseksi on eräissä taloyhtiöissä kiinnitetty näkyville paikoille muistutteita, jotka kehottavat tehokkaasti säntilliseen pihasiivoukseen myös silloin, kun työtä suorittaa mahdollinen kesälomasijainen tai harjoittelija. Julkaisemme muistutekyltin tulostettavassa muodossa kaikkien käyttöön. Toivon mukaan tästä on apua järjestyssääntöjen valvomisessa!


© Kyttääjät 2019. Tässä on melkein pakollinen pieni präntti. Itsestäänselvyyksiä. Osa oikeuksista pidätetään ja osa muuten pidätetään muuten vain (yleensä silloin jos ei osata olla ihmisiksi). Palveluntarjoaja ei vastaa tietojen paikkansapitävyydestä. Jos huomaat tiedoissa puutteita, otahan yhteyttä jotenkin — mieluiten palautelomakkeella.
Otamme mielellämme vastaan kommentteja ja ehdotuksia.