Kyttääjät

Kyttääjien historiaa

Alla näkyvä informaatio on kerätty alkuperäiseltä Kyttaajat.net-sivustolta.

Vaihtoehtoisen kyttäystyylin esittely:

Verkostokyttääminen

Etelä-Suomen Kerrostalokyttääjät ry:n Uudenmaan jaoksen piiripäällikkö Leila Kervel on siitä erikoinen kyttääjä, ettei hänen tarvitse kytätä kuin pari tuntia viikossa. Silti hänella on tarkat tiedot naapuriensa pienimmistäkin liikkeistä. Kiitos kuuluu uudelle kyttäystekniikalle, jota kutsutaan verkostokyttäämiseksi.

Verkostokyttäämisen periaate on yksinkertainen mutta nerokas: jokainen kyttääjä värvää verkostoon uusia kyttääjiä, joiden velvollisuus on ilmoittaa värvääjälle kaikki naapureita koskevat havaintonsa. Uudet kyttääjät värväävät taas lisää jäseniä. Kun verkosto kasvaa tarpeeksi suureksi, ei kyttääjien tarvitse enää kytätä lainkaan, vaan he voivat istua kotona nojatuolissa lukemassa muiden lähettämiä valmiita raportteja naapureiden elämästä.

Leila Kervel ahkeroi jatkuvasti saadakseen uusia käännynnäisiä mukaan kyttäysverkostoonsa. Aina kohdatessaan naapureita rappukäytävässä, pihalla tai pesutuvassa, hän pysähtyy päivittelemään näille talon muiden asukkaiden elämää. Kervel uskoo, että ennen pitkää naapurien kiinnostus kyttäystä kohtaan herää, joten he liittyvät kyttäysverkostoon ja alkavat ilmoittaa omia havaintojaan hänelle.

Rikkaaksi kyttäysverkostolla

Verkostokyttääminen on uskomattoman helppoa ja siitä on jopa taloudellista hyötyä. Leila Kervel kertoo, että Forssassa asuu eräs verkostokyttääjä, joka on ostanut uuden auton ja kesämökin, koska tehokkaan verkoston ansiosta hänen talossaan nuoriso ei uskalla tehdä ilkivaltaa eikä käyttää liikaa vettä, joten yhtiövastike on pudonnut puoleen.

Entä onko verkoston laajentaminen helppoa? "Kuka tahansa pystyy puolessa vuodessa värväämään taloyhtiöstä yhden uuden kyttääjän", vakuuttaa Leila Kervel. Seuraavan puolen vuoden sisällä tämä puolestaan värvää yhden uuden kyttääjän ja niin edelleen, joten joukko kasvaa lähes itsestään. Ensi vuonna Kervelin talossa kuuluu kyttäysverkostoon 16 kyttääjää, sitä seuraavana 64 ja viiden vuoden kuluttua jo kokonaista 1024 kyttääjää!

16 vuoden kuluttua Leila Kervelin verkostoon kuuluu jo 4.294.967.296 kerrostalokyttääjää. Tämä vaikuttava lukema tarjoaa mahtavan vision maailmanlaajuisesta kyttäysverkostosta, jonka tarkkailulta ei välty kukaan.

Halvalla aloituspaketilla mukaan

Uudet kyttääjät voivat värvätä lisää väkeä myös naapuritaloista. Leila Kervel itsekin tutustui verkostokyttäämiseen tätä kautta: hän osallistui vastapäisen taloyhtiön kerhotiloissa pidettyyn verkostokyttäämistä käsittelevään luentoon ja osti tilaisuuden jälkeen edullisen 120 euron hintaisen verkostokyttäyspaketin. Pakettiin kuului opaskirja ja mullistavia kirjanpitolomakkeita, joiden avulla Kervel kertoo tekevänsä kahden tunnin kyttäystyöt puolessa tunnissa.

Jotkut väittävät ettei kerrostalosta riitä asukkaita tehokkaan verkoston luomiseen, mutta Leila Kervel on toista mieltä. Meidän talossa kaikkein pahinkin yöjuhlija harmittelee salaa yläkerran mummoa, joka imuroi viikonloppuisin aamupäivällä, Kervel kertoo. Kyllä jokaisessa on ainesta kyttäysverkostoon!

(Verkostokyttääminen on joissakin maissa laitonta.)


© Kyttääjät 2024. Tässä on melkein pakollinen pieni präntti. Itsestäänselvyyksiä. Osa oikeuksista pidätetään ja osa muuten pidätetään muuten vain (yleensä silloin jos ei osata olla ihmisiksi). Palveluntarjoaja ei vastaa tietojen paikkansapitävyydestä. Jos huomaat tiedoissa puutteita, otahan yhteyttä jotenkin — mieluiten palautelomakkeella.
Otamme mielellämme vastaan kommentteja ja ehdotuksia.